Húsleves hamisan

2014.05.14 11:03

Sokszor előfordul, hogy az ember megkívánja a húslevest, de nincs ideje, esetleg kedve sincs az elkészítéséhez. Túl sokáig fő a hús, meg amúgy is, minden egybe olyan sok idő.

Most egy olyan változatot osztok meg veletek, ami roppant egyszerű, és az íze is majdnem olyan, mint az igazinak. Sajnos hús nem lesz benne, de így is egész finom, és ha az ember kívánja, hát kívánja. :)

HOZZÁVALÓK:

1db répa

1db petrezselyem

1 evőkanál olaj

2db húsleves kocka

1/4 mokkáskanál bors

½ mokkáskanál só

¼ mokkáskanál delikát

60g. sodort csigatészta

1-2 szál petrezselyem zöld

ELKÉSZÍTÉS:

 A répát és a petrezselymet felkarikázom és egy edényben 1 evőkanál olajon pirítani kezdem. Kb. 10perc és kész. Ezután felöntöm 1.2L. vízzel. Beleteszem a sót, borsot, delikátot és a 2db húsleves kockát.

Miután felfőtt újra a leves lefedve főzöm az egészet még kb.10percig, majd beleteszem a tésztát is. Az edényt újra lefedve, időnként megkavarva kb.15 percig tovább főzöm. Majd beleteszem a petrezselyem zöldet és még 5 percig a tűzhelyen hagyom főni. Ennyi :)…és nagyon tuti :)

MIRE figyeljünk oda:

1. Répa,petrezselyem pirításához olaj vagy zsír szükséges!

2. Ez egy olyan egyszerű leves, hogy igazán csak a sorrendre kell figyelni, és hogy NE maradjon ki semmi se az ételből!               

Jó étvágyat :) :) :)