Sajttal, sonkával töltött csirkecomb párolt zöldséggel

 HOZZÁVALÓK:

  • 4 db egész csirkecomb
  • 8 db sonkacsík
  • 8 csík sajt
  • 4 szelet bacon
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 mokkáskanál valamilyen szárnyas fűszer
  • 20 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 4 kk szezámmag
  • 1csomag, 50dkg fagyasztott vegyes zöldség
  • 1 evőkanál méz -Nem kötelező ,de finomabb vele
  • 1/4 mokkáskanál só
  • 1/4 mokkáskanál bors
  • 1/2 mokkáskanál zöldség fűszer

ELKÉSZÍTÉS:

A csirkecombokat lebőrözzük. Két részre vágjuk és kicsontozzuk. A combfilét nylon zacskó alatt óvatosan kiklopfoljuk. A húst sózzuk, szárnyas fűszerrel megszórjuk.-Nekem most nyárnyas pác volt itthon.

 

A kiterített combfilékre hosszában 1-1 fél szelet bacont teszünk. Ráteszünk egy csík sajtot,1 csík sonkát ketté vágva. Óvatosan felhengergetjük és fogvájóval 2-3 helyen összetűzzük. 

A zsemlemorzsába elkeverjük a szezámmagot majd a combokat bepanírozzuk.Panírozás

Felteszem az olajat 5-ös fokozatra és várok kb.8 percet. Onnan tudom hogy forró az olaj hogy  egy pici massza darabot beleejtek az olajba és ha egyből hangosan sűl akkor forró az olaj, de ha csak lebeg benne az még gáz és várni kell vele) Képeket itt találtok : Milyen forró az olajunk ? Ha elég forró az olaj visszaveszem a tűzhelyt 4-es fokozatra. Olajban kisütjük a panírozott húsokat. Egy nagyobb tálba teszek szalvétát, vagy kéztörlőt.Ez fogja felszárítani az olajat a kiszedett húsról.(Nem fog "tocsogni" benne) Az első darab elkészülte után kettévágom és megnézem gogy átsült-e eléggé és megkóstolom hogy jó-e a fűszerezése.  Miután a hús elkészült, egy kicsit hűlni hagyjuk, eltávolítom a fogvájókat és a papírtörlőt alóla.

    

Párolt zöldséget készítek hozzá. Egy wokba (vagy hasonló magas falú serpenyőbe) teszek 8-10dkg vajat. 1 evőkanál mézet is tehetek hozzá(ettől finamabb lesz).A serpenyőbe öntöm az 50dkg fagyasztott vegyes zöldséget.(nekem volt itthon egy kis cukkinim is és abból is tettem hozzá egy felet.)

1/4 mokkáskanál sóval,1/4 mokkáskanál borssal ízesítem és 1/2 mokkáskanál zöldség fűszert teszek hozzá. Lefedve, többször megkavarva kb.15percig párolom a zöldségeket. Próbaként ki-ki veszek 1-1 db-t és leellenőrzöm hogy megpuhultak-e eléggé. Tálaláshoz majonézt is tehetek.

 

MIRE figyeljünk oda:

1. A klopfolásnál használj nylont-Ne kelljen takarítani az egész konyhát utána :)

és csak gyengén klopfolj-Ne verd szét a húst!

2. Minél jobban vond be a sonkát és a sajtot a csirkehússal, hogy sütésnél ne essen,folyjon ki a sajt! 

3. Ha kell több fogvájót is használj a hús összetartásához!

4. Mielőtt elkezded a sütést várd meg míg felforrósodik az olaj, majd állítsd alacsonyabb fokozatra a tűzhelyet!

5. Végezd el az első darab ellenőrzését! (MEO :)

6. A fogvájókat mindenképp távolítsd el -Nehogy a szád tátva maradjon! :)

7. A zöldség párolását mindenképp többszöri megkavarással tedd! (ha véletlenül elpárologna a vaj alóla pótold!)

8. Hagyjunk a többieknek is belőle!

 

Sütés utáni vélemény:

Az én lányom rettentő válogatós ,de ezt még ő is nagyon komázta :) Nagyon puha, omlós lett a hús :)

Jó étvágyat :) :) :)